Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu yer yangın merdiveni imalatı dâhilin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini hunıtlamaktadır. 

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine muvafık olarak belirlenen yerlere ve skorlara bakarak yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her mevsim muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en nitelikli malzemeleri kullanarak dilek edilen dokumada yapım edip, montaj ve tamir vetirelerinde lazım mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile mesuliyet allıkıyoruz.

Yol Odası Yangın Kapıları : Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının üstı gün otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Tertibat odası yangın kapısı camlı kabil.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belirli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir asayiş önlemidir. Alelumum yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil gestaltlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak sinein, daha yapı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçkakımının diğeriyle uyumudur

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve ekseriya çağcıl binalarda kullanılır.

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak konstrüksiyonda olmalıdır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının sair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Yangın bapsı kilidi asılmışrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli unsur ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin fosa düşmesidir.

Yangın Kapısı baş amacı insanların mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu yöntem yardımıyla kapı yegâne bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma katkısızlanabilir.

Report this wiki page